Odkar smo na trgu predstavili naše ekološko Orehovo olje, ste nam večrat zadali vprašanje o načinih uporabe.

Danes predstavljamo možnost uporabe v kulinariki.

Olje ima bogat okus po orehih, ki je kot nalašč za solatne prelive, za izboljšanje okusa rib in stejkov ter kot preliv za testenine in za začinjenje sladic.

Orehovo olje je najbolje uporabiti nekuhano, ker pri segrevanju lahko dobi grenak okus.

Nerafinirano orehovo olje je odlično na solatah, še posebej, če ga kombiniramo z orehovimi jedrci. Poskusite in dodajte orehovo olje piščančji ali puranji solati skupaj z nekaj grozdnimi jagodami in sesekljanimi orehi.

S čopičem nanesite tanek sloj orehovega olja na ribe in stejke pripravljene na žaru, tik pred serviranjem.

Sveže kuhane testenine prelijete z orehovim oljem in dodajte parmezan.

Poskusite uporabiti orehovo olje pri pripravi sladic ter s tem okrepite okus po orehih.

Pa dober tek!

Recent Posts
Kontakt

Pišite nam.