Solata s peso, kozjim sirom in orehi
SOLATA S PESO, KOZJIM SIROM IN OREHIOkusen kozji sir in pesa dopolnjujejo lahkotnost rukole ter bazilike v tej solati.

SESTAVINE

PRELIV

3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja

2 žlici belega vinskega kisa

2 žlici narezane sveže bazilike,

1/4 čajne žličke morske soli

1/4 čajne žličke sladkorja

SOLATA

500 g pese, rdeče in rumene, srednje velikosti

0,7 l mlade rukole

0,12 l orehov, grobo nasekljani in popečeni

50 g mehkega kozjiega sira

Sveže mlet poper, po okusu

NAVODILA

1. Korak

Za pripravo preliva vse sestavine spasirajte s paličnim mešalcem. Pokrijte inpostavite v hladilnik,do serviranja.

 

2. Korak

Pečico segrejte na 200 ° C.

Sperite peso in odrežite vrhnji del, če se še drži. Vsako zavijte v folijo tako, da pustite nekaj prostora za kroženje zraka. Položite na pekač in pečite približno 50 minut oziroma dokler pesa ni mehka, ko prebodete z ostrim nožem. Nato jo pustite, da se ohladi ter ji odstranite kožico. Odrežite konce in peso narežite na rezine debeline pol centimetra.

 

3. Korak

Stresite rukolo v veliko plitvo skledo ter jo prelijte s polovico preliva. Peso razložite po rukoli in jo pokaplajte s preostalim prelivom. Nato dodajte orehe in sir ter začinite s poprom.

 

Skupno potreben čas: 1 ura, 10 minut

Čas kuhanja: 50 min

Čas priprave: 20 min

Serviranje: za 5 ljudi

Obrok: večerja

Vrsta: stranska jed

Kontakt

Pišite nam.