
SESTAVINE
PRELIV
3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
2 žlici belega vinskega kisa
2 žlici narezane sveže bazilike,
1/4 čajne žličke morske soli
1/4 čajne žličke sladkorja
SOLATA
500 g pese, rdeče in rumene, srednje velikosti
0,7 l mlade rukole
0,12 l orehov, grobo nasekljani in popečeni
50 g mehkega kozjiega sira
Sveže mlet poper, po okusu
NAVODILA
1. Korak
Za pripravo preliva vse sestavine spasirajte s paličnim mešalcem. Pokrijte inpostavite v hladilnik,do serviranja.
2. Korak
Pečico segrejte na 200 ° C.
Sperite peso in odrežite vrhnji del, če se še drži. Vsako zavijte v folijo tako, da pustite nekaj prostora za kroženje zraka. Položite na pekač in pečite približno 50 minut oziroma dokler pesa ni mehka, ko prebodete z ostrim nožem. Nato jo pustite, da se ohladi ter ji odstranite kožico. Odrežite konce in peso narežite na rezine debeline pol centimetra.
3. Korak
Stresite rukolo v veliko plitvo skledo ter jo prelijte s polovico preliva. Peso razložite po rukoli in jo pokaplajte s preostalim prelivom. Nato dodajte orehe in sir ter začinite s poprom.
Skupno potreben čas: 1 ura, 10 minut
Čas kuhanja: 50 min
Čas priprave: 20 min
Serviranje: za 5 ljudi
Obrok: večerja
Vrsta: stranska jed