Orehova pita r
OREHOVA PITAOrehova pita

SESTAVINE

TESTO ZA PITO:

12 dag masla, ohlajenega in narezanega na kose

5 žlic sladkorja

1 jajce

2 skodelici polnozrnate (Farina) moke

ZA POLNJENJE:

9 žlictopljenega masla

1 1/2 skodelic rjavega sladkorja

3 rahlo stepena jajca

3 skodelice orehov, polovičk ali velikih kosov

NAVODILA

Priprava testa za pito:

1.Korak

Pečico segrejte na 220 ° C.

2. Korak

Združite sestavine v multipraktiku in mešajte dokler se testo ne zgosti. Vmes dva do trikrat multipraktik ustavite, da testo po stenah posode postrgate in ga potisnite k rezilu.

3. Korak

Testo zgnetite v gosto kepo ter ga razvaljajte med dvema listoma povoščenega papirja, da dobite krog premera približno 30 centimetrov.

4. Korak

Odlepite zgornji list povoščenega papirja in obrnite testo, da bo stran s papirjem navzgor ter ga položite v pekač za pito premera 29cm. Odlepite papir, potisnite testo tesno v ponev ter obrežite robove.

5. Korak

Pritisnite alu-folijo tesno v pito in pečite približno 12 minut, oziroma dokler robovi ne začnejo rjaveti.

6.Korak

Odstranite folijo in pečite še približno 5 minut, da dno pite izgleda suho, vendar ne porjavi. Če se testo v zadnjih minutah dvigne, ga prebodite z vilico. Pito pred polnjenjem ohladite.

Pripravite nadev, spečite pito in postrežite:

1.Korak

Pečico segrejte na 180 ° C.

2.Korak

Skupaj zmešajte maslo, sladkor in jajce, da se dobro meša. Vmešajte orehe.

3.Korak

Maso vlijte v pripravljeno testo za pito ter pečite približno 30 do 35 minut, oziroma dokler nadev rahlo ne nabrekne, izgleda suh in rahlo porjavi.

4.Korak

Pustite, da se pita ohladi ter jo postrezite z nežno stepeno nesladkano smetano.

 

Skupen čas priprave 1 ura in 25 minut. Od tega 55 minut za peko in 30 za pripravo.

Število serviranj: 12

Kontakt

Pišite nam.

Piškoti z orehi